Vilka är riskerna? Vems är ansvaret?

Barn under 3 år rekommenderas att INTE vaccineras mot Svininfluensan (om de inte tillhör riskgruppen) då vaccinet anses kan vara riskfyllt för så små barn som dessa. Så om jag då har ett barn som är 3½ år? Känns det tryggt att låta detta barn vaccineras?

 

Svininfluensan är inte FARLIG för dem som inte ingår i riskgruppen. Det var dock så den gestaltades när det först diskuterades om det i media. Jag fick känslan att alla barn som inte vaccinerades skulle dö av den… och den känslan fick nog många med mig. Sedan en tid tillbaka så har WHO ändrat sin information och gått ut med att Svininfluensan faktiskt är MILDARE än de vanliga influensorna som härjar varje år, det är bara att den smittar lättare eftersom vi inte är immuna mot den då vi inte har haft den i Sverige tidigare. Många fler insjuknar. Men man blir inte sjukare än vanligt. Det är långt färre personer som dör av Svininfluensan än av de andra influensorna.

 

Men hur suddar man bort den skräcken som spred sig när det först blev känt att denna Svininfluensa var på väg hit till Sverige… Jag tror att många kommer att vaccinera sig pga den obefogade rädslan som sitter i. Media spädde på rädslan också genom att kort efter att man gett sken av att alla barn kunde dö om de inte vaccinerades så sa man att vaccinet var för farligt för barn under 3 år… Så då kände jag en kort stund ”Jaha, så alla barn under tre år kommer att dö då för att de inte kan vaccineras?” Urs… media kan verkligen göra en höna av en fjäder och när det gäller våra barn så är vi otroligt mottagliga för att påverkas och dras med…

 

De flesta har tillit till socialstyrelsen, andra myndigheter och BVC - att de aldrig skulle tillåta att sprutor med farligt innehåll skulle injiceras i Sveriges barn.

Men - jag litar inte på dessa myndigheter av flera anledningar.

Myndigheter har gjort fel förut. Läkemedel har visat sig farliga och folk har dött så man har fått kalla tillbaka medlen. Vilken oberoende myndighet granskar produkterna som vaccinproducenterna säljer till svenska staten? Vem betalar forskarna och vilka frågor är det som ställs? Hur oberoende är forskarna egentligen? Vem tjänar pengar på att staten/världen köper vaccin till hela befolkningen? Man kan ju vaccinera sig mot helt obegripliga saker som exempelvis fetma, så jag förstår att det är en lukrativ business vaccinproducenterna håller på med…

 

Jag har läst att vaccintillverkarna säger sig vara utan ansvar om något går fel med vaccineringen. Vaccinering är alltså på varje vuxens och målsmans eget ansvar. Skulle något gå fel så går det inte att ställa producenterna till svars. Läkaren eller sköterskan som injicerade vaccinet tar inget ansvar för vad denna injicerar och vad det kan leda till. Täcker ditt barns försäkring för detta, om någon skada skulle ske?

 

Det finns en teori om att Svininfluensan kan mutera och bli mer aggressiv. Då tänker jag att det kan vara bra att drabbas den här första svängen och kroppen får bygga upp immunförsvaret - mot att - vaccinera sig mot den mildare varianten och kanske vara skyddad (Vaccin är ingen garanti!). Men så skyddar kanske inte den sprutan mot den muterade varianten? Har de då tagit fram ett nytt vaccin som ska skydda mot den muterade varianten? Hur många sprutor klarar en människokropp/barnkropp?

Allt vaccin har kända biverkningar. Hur många gånger klarar kroppen att utsättas för dessa biverkningar utan att ta skada?

Hur tänker du?


Vad är Solidariskt?

Vad är Solidariskt?

 

Jag finner att det nu diskuteras mer än tidigare om vaccineringen mot Svininfluensan.

Det gör att det för mig känns lättare att svara när jag får frågan på hur jag tänker göra när det gäller mig och mina barn. Allt fler människor är kritiska och det har kommit fram och spridits mer information än vid tidigare influensor. Man ”köper” inte rekommendationen om massvaccinering rakt av.

Men jag tycker att det blir svårt när man kommer till att den som argumenterar för vaccinering säger att de gör det solidariskt för att de och deras barn inte ska smitta dem som är i riskgruppen och inte kan vaccinera sig.

Jag tycker också att diskussionen fastnar vid solidaritet och vid att fokusera på det eventuellt negativa med att vaccinera. Jag glömmer själv att lyfta fram det POSITIVA med att INTE vaccinera.

 

Det som händer när man vaccineras är att det sprutas in del av sjukdomen, alltså barnet eller den vuxne blir smittad genom en injektion. Barnet/den vuxne drabbas av sjukdomen i liten dos och kroppen bygger upp en immunitet mot just den sjukdomen. (Kanske, vaccinering ger INTE 100% skydd)

När man injicerar vaccin försvagar man kroppens immunförsvar, man punkterar kroppens allra viktigaste del av immunförsvaret, nämligen huden.

Smittan sker inte den naturliga smittvägen, så, hur naturtroget och riktigt blir immuniteten/skyddet?

Dessutom så blir skyddet enbart mot just DEN sjukdomen. Att vaccinera är att bygga upp immunförsvaret punktvis, sjukdom för sjukdom. Det dyker upp nya virus nästan varje år, kanske flera per år. Hur många sprutor ska en människa ta under sin livstid?

 

Jag tänker solidariskt - och undviker vaccineringen.

Jag och alla i min familj är solidariska genom att stärka HELA immunförsvaret, på naturlig väg, så att kroppen ska vara motståndskraftig mot ALLA sjukdomar. På så vis drabbas vi i familjen av ytterst få sjukdomar. Vi är väldigt friska! Vilket innebär att vi ytterst sällan bär på smitta som kan överföras till personer i riskgrupper. Medan en som är vaccinerad inte drabbas eller bär på just den sjukdomen som den är vaccinerad mot, men pga försvagat övergripande immunförsvar genom flertalet vaccineringar, kan de drabbas av ex fem andra virus under ett år, och smitta dessa virus till andra människor, exempelvis de som tillhör riskgruppen.

 

Förutom ett starkare övergripande immunförsvar så finns fler positiva effekter av att helt eller delvis avstå vaccinering.

Det är känt att dessa barn som inte vaccineras växer upp bättre socialt fungerande och de klarar skolarbetet bättre (särskilt matte).

 

Om vi inte stärker människans naturliga fysiska styrka, utan tvärtom, försvagar den med konstgjord smitta via onaturlig smittväg, så kommer vi att måsta vaccinera oss mot allt – och - alla sjukdomar kommer att bli livsfarliga och dödliga för oss.

Hur tänker du?


RSS 2.0